Historia

 Smålandskräftan grundades 1992 i Nässjö. Att vi heter just Smålandskräftan är inte så konstigt för det var just med kräftorna allt började, först i liten skala till att vi idag är Sveriges ledande producent av signalkräftor fiskade i Vättern och Vänern.2006 började vi importera amerikansk hummer och 2007 var vårt nya kokeri klart, en av Sveriges modernaste produktionsanläggningar för skaldjur. 2008 öppnade vi vår delikatessbutik i anslutning till kokeriet i Nässjö. 2011 öppnade vi butik/sommarservering i Tranås hamn. 2014-2016, ny produktionsteknik, nya produkter, fler kontorsytor, lagerlokaler och patébageri.

 

Vi är idag Sveriges ledande producent av signalkräftor fiskade i svenska vatten i huvudsak från Vättern och Vänern. Våra kräftor står sedan många år för svensk tradition, högsta kvalitet och är en riktig testvinnare, 4,7 av 5 i snittbetyg under 10 år. I kokeriet producerar vi även färsk nordamerikansk hummer, färska havskräftor, lax och skaldjurspatéer samt Moules a`la crème. Vi erbjuder också ett antal andra produkter som hör havet till såsom krabba, lax, rom m.m. och våra delikatesser levereras till stora delar av Sverige.

Vi har en egen delikatessbutik i anslutning till kokeriet i Nässjö och i Tranås hamn vid sjön Sommen har vi en sommarservering med butik.